Praksa u sektoru za savetodavne usluge pri poslovnim transakcijama

Ostvari svoj potencijal!

EY je globalni lider u revizorskim, poreskim, transakcionim i savetodavnim uslugama. Više od 200 vrhunskih profesionalaca kancelarije EY Beograd ima veštine i iskustvo neophodno za pružanje revizorskih, poreskih, savetodavnih, transakcionih i računovodstvenih usluga visokog kvaliteta.

U dinamičnom poslovnom okruženju 21. veka jedna od najbitnijih stvari za privredna društva, od malih startup kompanija do globalnih korporacija i konglomerata, jeste kako upravljaju svojim kapitalom. Kako bi poslovni subjekti što adekvatnije obavljali ovaj posao, konsultanti iz sektora za Savetovanje pri poslovnim transakcijama (Transaction Advisory Services - TAS) pomažu im pružajući ekspertizu u svakoj od faza upravljanja kapitalom – prilikom prikupljanja, investiranja, optimizacije postojećeg, kao i očuvanju u nepovoljnim situacijama. EY kroz usluge kreiranja studija izvodljivosti, modelovanja finansijskih projekcija, pregleda finansijskog rizika (due diligence), procene vrednosti firmi, ali i pojavljivanja kao posrednik prilikom pripajanja, spajanja i drugih statusnih promena privrednih društava (M&A), kao  i refinansiranja kapitala, pruža dodatnu vrednost klijentima tako što im pomaže da donesu bolje, informisanije odluke i strateški upravljaju kapitalom i finansijskim transakcijama.

Za više informacija posetite www.ey.com/careers

Tražimo praktikante u sektoru za savetodavne usluge pri poslovnim transakcijama 

Ključni zadaci i odgovornosti

 • Istraživanje tržišta u različitim industrijama u cilju podrške donošenju strateških odluka
 • Rad sa bazama podataka i ispomoć na pravljenju finansijskih modela (u MS Excel-u)
 • Pravljenje različitih prezentacija u MS PowerPoint-u u svrhe ponuda klijentima, memoranduma za investitore i sl.
 • Rad na izveštajima za različite klijente
 • Ispomoć prilikom procena vrednosti kompanija i nekretnina

Za sektor savetovanja pri poslovnim transakcijama u EY-u dobar kandidat bio bi neko ko je:

 • Analitičan i kreativno razmišlja
 • Timski igrač u dinamičnom okruženju
 • Motivisan za učenje i stručno usavršavanje

Mi nudimo

 • Dinamično radno okruženje u internacionalnoj kompaniji
 • Rad u timu mladih ljudi
 • Upoznavanje sa sistemom rada
 • Lični razvoj i uvod u početak karijere
 • Praksu u trajanju od dva meseca na volonterskoj osnovi

Potrebne veštine

 • Odlično poznavanje engleskog jezika (čitanje, pisanje, komunikacija)
 • Dobro poznavanje rada u MS Office (primarno Excel, PowerPoint i Word)
 • Razmevanje osnova finansija (čitanje i interpretacija finansijskih izveštaja i sl.)
 • Poželjno je, ali ne nužno, i poznavanje korporativnih finansija (vremenska vrednost novca, strukture kapitala, evaluacija investicija, obrtni kapital, itd.)
 • Završen fakultet nije neophodan (poželjno je da je kandidat trenutno na trećoj ili četvrtoj godini osnovnih studija)

Lokacija: Beograd
Trajanje: 2 meseca
Radno vreme: 9-17h

EY je osnovan spajanjem na globalnom nivou, firmi Arthur Young i Ernst & Whinney, u to vreme dve najveće firme za reviziju i poslovno savetovanje. Danas, u više od 150 zemalja sveta i preko 231 hiljada zaposlenih, EY  je svetski lider u pružanju usluga iz oblasti revizije, poreskih i savetodavnih usluga.

Globalni potencijal naše kompanije omogućava nam da klijentima obezbedimo proveren kvalitet  profesionalnih usluga, a mladima izazovno radno okruženje. Globalno posmatrano, mi poslujemo po zajedničkim profesionalnim, etičkim standardima, kao i standardima nezavisnosti. Naše kancelarije širom sveta koriste istu revizorsku metodologiju i povezane su putem integrisane platforme koja omogućava neposrednu komunikaciju i saradnju među članovima naših timova, bez obzira na kojoj lokaciji se nalaze.

Naš globalni pristup organizaciji poslovanja reflektuje se kroz unutrašnju raspodelu na četiri geografske oblasti, gde područje Evrope pripada oblasti EMEIA (Europe, Middle East, India and Africa).Od 2008. godine, naša nova EMEIA oblast funkcioniše kao jedna celina, ujedinjujući lokalne prakse u 93 zemalje Evrope, Bliskog Istoka, Indije i Afrike. Sa više od 81.022 talentovanih ljudi i 3.628 partnera u 93 zemalja, EMEIA blisko sarađuje sa oblastima Amerika, Azija-Pacifik i Japan, čime se stvara potpuno integrisana, globalna usluga.

 EY Centralna i Jugoistočna Evropa, jedna od 12 pod-oblasti EMEIA oblasti, osnovana je u julu 2008. godine i ujedinjuje naše operacije u 21 zemlji regiona.EY Beograd je sastavni deo Centralne i Jugoistočne Evrope.

Naša firma je osnovana 1997. godine spajanjem lokalne revizorske firme i EY-a. EY Beograd se nalazi među vodećim firmama za pružanje profesionalnih usluga u Srbiji.

U Srbiji, kao i u okolnim zemljama, raspolažemo bogatim iskustvom u pružanju različitih vrsta usluga, u raznim oblastima i sektorima. Sa više od 180 vrhunskih profesionalaca, uključujući pet partnera, EY Beograd poseduje ključne veštine i iskustvo neophodno za pružanje vrhunskih revizorskih, savetodavnih, poreskih, računovodstvenih i transakcionih usluga u Srbiji.

EY u Srbiji pruža usluge širokom spektru firmi i organizacija, od velikih multinacionalnih korporacija do lokalnih firmi u usponu. Takođe smo značajno uključeni u podršku stranim investitorima koji žele da započnu posao u Srbiji. Naše reference pokrivaju širok spektar poslovnih oblasti i industrijskih sektora. 

 

 

 

Kliknite na sliku za veći prikaz.