14

Iskustvo je put do uspeha

21.11.2016.

Kako sam dospela na praksu? 

Studiram Visoku turističku školu u Beogradu od 2013. godine. Između srednje škole i fakulteta sam napravila pauzu od godinu dana kako bih bila sigurna da ću izabrati ono što stvarno želim da radim u životu. S obzirom da je jedan od porodičnih poslova hotelijerstvo, oduvek mi je to bilo interesentno, tako da sam odlucila da to bude moj poziv. Dok sam studirala trudila sam se da sva teorijska znanja koja stičem na fakultetu potkrepim praktičnim. Smatram da je iskustvo put do uspeha. Tako da čim sam videla konkurs za ovu praksu odmah sam se prijavila, odlučna da isprobam svoje mogućnosti. Na moju veliku sreću primljena sam u jedan od najprestižnijih hotelskih lanaca u svetu i to na jednom od, po mom mišljenju, boljih mesta za početnike, a to je recepcija. 

Kako izgleda praksa i tim sa kojim radim?

Program prakse traje 4 meseca, za nas praktikante recepcije osmišljeno je da prođemo kroz sve segmente u okviru Rooms division-a, što je moje posebno zadovoljstvo, jer mi to upotpunjuje iskustvo zbog kog sam ovde. Prošla sam kroz odeljenje Komunikacionog centra, Spa centra Olympus, Bell desk i Housekeeping, zahvaljujući tom znanju naprednija sam u svakodnevnoj komunikaciji sa gostima.

Tim recepcije je skup fenomenalnih mladih ljudi koji su počeli kao i ja, što mi daje posebnu energiju u radu. Uz njihovu pomoć savladala sam sve situacije tokom prakse. Trudim se da da dajem sve od sebe, kako bih u svakoj situaciji bila od koristi.

Moja očekivanja

Ovaj program je u potpunosti ispunio moja dosadašnja očekivanja, a i što se tiče budućnosti sigurna sam da ce mi sve ovde naučeno biti od koristi. S obzirom da planiram karijeru u hotelijerstvu zahvalna sam što sam građenje iste započela baš na ovom mestu. 

                                                 

Koliko je praksa zapravo važna?

Kao što sam već pomenula, uvek sam smatrala da svako znanje treba potvrditi u praksi. Konkretno u hotelu kao što je Hyatt dobila sam potrebnu sposobnost, a i nova znanja koja će mi sigurno dalje u karijeri služiti, kao i svi izazovi sa kojima sam se susrela i koji su me naučili da reagujem u različitim situacijama.

Šta dalje ?

Zahvaljujući programu prakse hotela Hyatt sigurna sam da je moj dalji put sigurniji i puniji za jedno ozbiljno i korisno iskustvo. Nadam se da će mi nastavak karijere biti vezan za ovako prestižan hotel, na istom nivou usluge, kao najbitnijeg dela u hotelijerstu, kao i saradnje među zaposlenima i timskoj energiji koja je neizostavna. Dalje ću se sigurno fokusirati da iskoristim sve naučeno tokom rada ovde.

Ono čime se vodim?

Konstantno povećavanje znanja, odnosno usavršavanje, primena naučenog, odnosno rad. To su stvari kojima ću se voditi i u životu i poslu.