8

Da li vaš CV sadrži najtraženiju stavku za dobijanje prakse?

21.06.2016.

Volontiranje

Nisu sve prakse plaćene, ali prednost svake prakse (bila ona plaćena ili ne) je u tome što su one siguran put za lakše dobijanje plaćenog posla u skorijoj budućnosti. Međutim, koliko god ovo iznova i iznova objašnjavali, i dalje postoji zadrška kada treba da se prihvati posao koji je volonterski. Nasuprot ovoj činjenici, poslodavci koji nas žele u svojim firmama, najčešće, traže upravo to - volontersko radno iskustvo u raznim organizacijama. I to ne zbog toga što ne žele da vas plaćaju (iako će takvih biti) već zbog toga što volontiranje pokazuje vašu svestranost. U skladu sa istraživanjima koje je napravila kompanija Deloitte, pronašli smo sledeće brojke: 

  • 92% poslodavaca smatra da volontiranje širi profesionalni set veština zaposlenog
  • 85% je spremno da vas pozove na intervju samo zbog vašeg rada kao volontera 
  • 82% poslodavaca su više skloni odabiru kandidata sa volonterskim 
  • 80% smatra da je volontiranje efikasan način da se unaprede liderske veštine
  • 73% veruje da su ljudi koji volontiraju uspešniji

Dakle, dolazimo do zaključka da će naša radna biografija (CV) izgledati ozbiljnije ukoliko je bogatija radnim iskustvima, pogotovo volonterskim. volontiranjem unapređujemo kompetencije i veštine koje se, danas, u svim firmama traže. Svaki poslodavac voli kada je CV bogat i raznovrstan. Naša radna biografija ne mora da sadrži samo informacije vezane za našu profesiju, već je bitno da pokažemo da smo radili i druge stvari, a ne samo ono za šta smo kvalifikovani. Bilo koje volontersko iskustvo nam pomaže u snalaženju na više frontova u isto vreme. U prilici smo da komuniciramo sa različitim ljudima i da ih upoznajemo, posmatramo kako funkcioniše odnos između zaposlenih i poslodavaca, kako se organizuje poslovanje, kroz koje obuke treba da prođemo i sl.

Svaka pozicija, za koju budete aplicirali, od vas će očekivati da ste u stanju da dobro organizujete svoje radno vreme i da dobro podnosite mogući pritisak koji posao nosi sa sobom; da se vešto snalazite u svakoj prilici i, naravno, da ste u stanju da uradite više nego što je na prvi pogled potrebno. Morate imati razvijene radne navike, a ovo je idealan početak. Svaka biografija će izgledati ubedljivije ako možemo da navedemo više primera kojima ćemo dokazati da vladamo određenim veštinama.

Među mladima vlada mišljenje da je volonterska praksa odvojena od tog ”profesionalnog carstva”. Međutim, ono što treba da znamo ako radimo “besplatno” praksu kod poslodavca jeste da nas on ne smatra manje vrednim jer radimo pro bono, čak naprotiv, smatra nas potencijalnim budućim zaposlenim. Oni ozbiljno razmišljaju pri odabiru kandidata za praksu, tako da rad “besplatno” na praksi u tom trenutku, nikako ne može da bude gubitak. Svaka firma traži zaposlenog koji najbolje odgovara kulturi i vrednostima za koje se zalažu.

Nikada nije kasno za sticanje radnog iskustva, ali što ranije počnemo da se bavimo praktičnim radom, to bolje za nas. Radno iskustvo nam omogućuje da upoznamo svoju buduću profesiju, da uvidimo šta je ono što volimo da radimo, čime bismo voleli da se bavimo u budućnosti, sa kakvim ljudima bismo sarađivali, na kakvim mestima bismo voleli da radimo. Kroz period volontiranja može najbolje da se uoči kako stvari funkcionišu i, u krajnju ruku, da vidimo da li i oni, kao firma, nama odgovaraju.

Da sumiramo: nikako nemojte potcenjivati volonterski rad. Bićete na dobitku i tada, jer poslodavci odlično poznaju vrednost volonterskog rada i cene spremnost da se radi bez novčane nadoknade. Osim toga, prepoznaće visok stepen motivacije, odgovornost i želju za napretkom.