8

Praksa u prestižnom hotelu

07.11.2016.

Kako sam dospela na praksu?

Iako završavam fakultet za računarsku mulitmediju i dizajn, ideju za praksu sam dobila od člana moje porodice koji je dugi niz godina zaposlen u Hyattu, i veliki deo svog života posmatram njegovo svakodnevno zadovoljstvo svojim poslom. To me je inspirisalo da konkurišem za praksu i oprobam se u branši o kojoj nisam znala puno, ali koja me je oduvek veoma interesovala. Aplicirala sam za praksu u odeljenju soba, tačnije recepciju. Znala sam da ću tu bolje nego igde drugde osetiti iz prve ruke kako je to biti hotelijer. Nakon nekoliko intervjua sa zaposlenima sa recepcije i odeljenja ljudskih resursa usledio je i test iz engleskog nakon kog sam primila poziv da sam primljena na praksu.


Kako izgleda praksa i tim sa kojim radim?

Program prakse je koncipiran tako da se kroz 4 meseca stekne osnovno praktično znanje funkcionisanja hotela, rada recepcije kao i rad i veza recepcije sa ostalim odeljenjima hotela. Iako sam bazično na recepciji, da bih bolje shvatila koncept rada celog hotela, po nekoliko dana sam bila i na Bell desku, u Spa centru Olimpus kao i u odeljenju domaćinstva. Sve to je ukomponovano u Hyattov trening plan na kom svakog dana precrtavam po jednu stavku koju sam savladala. Ceo tim koji me obučava je sjajan i posvećuju se prenošenju svog znanja u potpunosti čak i kada zaista imaju puno posla. Stoga se ja trudim da učim u hodu, gledajući njih i njihov način rada i na taj način pomažući im koliko je to u mojoj moći.


                                                          ">

Moja očekivanja

Imajući u vidu da me je ova praksa prvi put dovela u dodir sa hotelijerstvom, smatram da sam dosta toga naučila za kratak vremenski period, da je znanje koje sam do sad stekla meni veoma dragoceno i da će mi značiti u daljem građenju karijere. Dosadašnji rad u ovom hotelu je premašio moja očekivanja, ne samo u smislu znanja već i u shvatanju funkcionisanja jednog od najboljih lanaca hotela na svetu kao i odnos zaposlenih prema gostima i između sebe.

Koliko je praksa zapravo važna?

Bilo da imate neko predhodno znanje ili ne, praksa služi da steknete sposobnosti i znanja koja će vas pripremiti za dalje izazove u karijeri, ali i u životu i zato smatram da je neizostavni deo individualne izgradnje ličnosti i karaktera.

Šta dalje?

Naravno, podsvesno mi je želja da jednog dana budem zaposlena u ovom hotelu, da li u Beogradu ili u nekom drugom gradu, ali za sada prvenstveno želim da završim praksu sa maksimalnom količinom znanja i da to znanje primenim na još nekoj praksi ili radnom mestu.

Ono čime se vodim..

 ...jeste da uvek treba raditi na svom usavršavanju, jer time prijate prvenstveno sebi, a onda i svima u vašoj okolini.